Entreprenöriellt snöbollskrig

Jag tänkte ägna detta inlägget till att spinna vidare på min teori om Entreprenörskapsdamp. Jag tror att det simultana är något karaktäristiskt för det unga entreprenörskapet. Många driftiga människor i min närhet håller gärna på med flera affärsidéer på en gång, ofta i vitt spridda brancher. Therese Albrechtsson har arbetat med självförsvarsspray, interaktiva smycken och modeaccessoarer. Ted Valentin använder uttrycket “minipreneurship” för att beskriva sitt livsstilsföretagande, med sajter som Cafékartan och Blogipedia. Själv driver jag Entreprenörsjakten, utvecklar Facebookspel och letar just nu leverantörer för att producera leksaker i Kina. Politiker har fortfarande inte fattat hur det unga företagandet fungerar och Skatteverket slår bakut när dom inte lyckas del in oss i korrekta fack och stämpla SNI-koder i pannan på oss.

Ett strålande exempel på detta simultana företagande är Navid Modiri och hans “365 Saker“. Under sitt paraply har Navid lyckats starta ett helt ekosystem av både ideella och kommersiella projekt. Vad jag beundrar är hans styrka att våga kliva tillbaka och lita på andra människors egna förmågor. Navid tar rollen som spindel i ett entreprenöriellt nät och tänder gnistor hos unga i hela landet.

Mycket händer just nu och jag har under det senaste året bara upptäckt hur “coolt” det blivit med entreprenörskap. Den entreprenöriella snöbollen är verkligen i rullning. Vad Navid har gjort är att ta det ett steg till: Han har startat ett entreprenöriellt snöbollskrig!

Vi tänker också vara med. På Måndag släpper de fösta städerna som kommer att stå som värd för Entreprenörsjakten! I vintern tänker vi se till att lokalpolitiker och näringslivsgubbar i hela landet får sin dos av snöbollar i ansiktet.

MEH
/ Gustaf