fbpx Skip to content

Plötsligt kom digitaliseringen även till mig

“I ett årtionde har jag föreläst på hundratals scener om digitalisering: om hur bransch efter bransch skulle tvingas att förändras i grunden.

… och så en dag hände det mig.”

Gustaf erbjuder idag flera olika format för interaktiva onlineföreläsningar. Han håller kurser för individer och företag i hur man kan anpassa sina föreläsningar eller workshops för att dra nytta av den digitala miljön. Han coachar eventarrangörer, moderatorer och föreläsare hur man tar fysiska evenemang online.

Läs mer om kursen “Onlineworkshop, hur gör jag”

Interaktiva digitala föreläsningar

Dessa föreläsningar och workshops är speciellt framtagna för att skapa aktivt deltagande online. De använder olika digitala verktyg som bjuder in publiken att aktivt bidra antingen via text eller video. Sändningarna görs ifrån egen studio och alla tekniska lösningar ingår i bokningen.

Gustaf_Square_1080

Tekniken gör oss mänskliga

Hur kan vi komma närmare varandra tack vare våra skärmar?

Mänsklighetens utveckling är en berättelse om teknisk utveckling. Det är genom teknologin som vi kommit att förstå varandra och förstå oss själva. Även det tumult vi genomgår nu kommer att landa i ny klarhet, en tydlighet i vad som är viktigt. Varför gör vi vad vi gör?

Denna workshop är ett digitalt utforskande av självinsikt och mänsklig kontakt. Deltagarna får individuellt och i grupp uppleva hur man skapar samhörighet trots att man inte befinner sig i samma rum. De får använda teknik för att träna sin nyfikenhet och förstå sig själva.

Gustaf_Josefsson_–_Campus_Stockholm_2015_-_YouTube-1

Transformationssamhället

Varför måste allt hålla på och ändra på sig hela tiden?

Med humor och djup binder Gustaf samman de filosofiska och praktiska utmaningarna med att leva i det digitala samhället. Varför upplever vi så snabb förändring just nu? Och hur kan vi som samhälle, som organisation eller individ hantera alltihop?

Denna interaktiva digitala föreläsning låter publiken reflektera kring sina egna förändringsresor. I ett underhållande och lättsamt format sätts de utmaningar vi upplever i vår vardag i en större kontext, där vi inte behöver känna oss så ensamma längre.

Aktivbo_benchmark_2017_076 copy

Den digitala organisationen

Vad är konstant i en organisation i ständig förändring?

Digitaliseringen är en välsignelse och en förbannelse. Samma verktyg som skapar nya möjligheter att samarbeta bidrar samtidigt till informationsöverflöd och förvirring. Det uppstår nya krav på gränsdragningar, men vems ansvar det egentligen är att dra dessa gränser?

Hur skapar vi en känsla av samhörighet när vi inte är på samma plats? Hur hittar vi balans mellan arbete och privat när båda använder samma appar?

Denna interaktiva föreläsning är ett kollektivt utforskande i organisationsutveckling, där man både får lära sig om, och uppleva själv, hur det är att arbeta tillsammans digitalt.

Öppna kurser

2020-10-21 11.42.16

"Onlineworkshop, hur gör jag?"

En kurs i hur man håller interaktiva föreläsningar eller workshops online.
Kursen täcker planering och metodik, samt ett urval av digitala verktyg. Formatet är interaktivt och ge dig möjlighet att öva och testa själv. Målet är att göra varje deltagare bekväm med att hålla sin egen onlineworkshop.

  • Hur anpassar jag mitt innehåll till ett digitalt format?
  • Hur gör jag mitt föreläsande mer interaktivt?
  • Hur kan jag få grupper att skapa tillsammans online?
  • Vilka verktyg passar mig?

Kurserna är öppna för alla och sker en gång i veckan. Priset är 950kr inkl. moms för en 2 timmar interaktiv workshop, samt tillgång till en kursplattform med manualer, mallar och vidare studiematerial.

Du kan också boka en skräddarsydd föreläsning för ditt företag, som då kommer att utformas runt de digitala verktyg och arbetssätt som redan existerar i er organisation. I dessa kör vi också “retrospectives”, där deltagarna får reflektera kring er digitala möteskultur och diskutera hur nya insikter bäst kan implementeras i organisationen.

“Man kan kasta sig ut, men det är lättare med vingar. Gustaf tillhandahåller både material och tips för att få mötet att flyga. Väldigt användbart för oss som måste kunna ha snabba skissmöten eller dialog vid våra skärmar. Tack!”
– Karin, Arkitekt

“Tack för en konkret utbildning som höjer självförtroende och lusten att utforska ämnet vidare.”
– Fredric, Verksamhetsansvarig

Kontakt

Kontakta Gustaf Josefsson Tadaa direkt för förfrågningar.

guff@guff.se

0709-854979